Home Без категория Източени са милиони от банковата сметка на футболиста Мартин Петров

Източени са милиони от банковата сметка на футболиста Мартин Петров

1351
0
SHARE

Софийска градска прокуратура е сезирана от адвокатите на Мартин Петров, тъй като без негово знание от сметките му в УниКредит Булбанк са изтеглени 3.8 млн. лв.

Въпреки че случаят добива гласност едва сега на измамата спортистът се натъква още в средата на месец август. Тогава той разбира, че т.нар. му личен банкер с инициали Ирина Ч. А. (тя е била назначена за такава още през 2003 г., когато Петров играе в германския отбор Волфгсбург) от 10 месеца не работи в банката. През целия този период обаче тя продължава да изпраща информация на Мартин Петров както обикновено, която разбира се е била фалшива, съобщава в. Труд. След като разбира за уволнението той изисква официални справки за движението по сметките му и се оказало, че в продължение на 10 години без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции. Повечето от тях са извършени без въпросната служителка на банката да има пълномощно, а през това време футболистът е би извън България.

Сигналът до прокуратурата е подаден още преди седмица, очаква се становище на наблюдаващия прокурор.

„Не мога да повярвам, че подобно грабителство може да се случи и то в държава от Европейския съюз. Изкарах парите си в чужбина, честно и пред очите на света, но ги вложих у нас. И… ето сега какво ме застигна. Не искам повече да коментирам, моля ви“, заяви Мартин Петров пред „Труд“.

Футболистът настоява също да се проведе разследване, което да установи, дали няма и други потърпевши от същата служителка и дали той не е жертва на организирана престъпна група, сформирана от Ирина вътре в самата банка.

От УниКредит Булбанк не коментират случая, а така два важни въпроса: защо той не е бил уведомен, че назначената му от трезора служителка е освободена, както и защо не е получавал справки за движението на парите му, засега остават без отговори.

Мартин Петров започва футболната си кариера в България в Ботев и ЦСКА. По-късно играе в испанските Атлетико и Експаньол, както и в английските Манчестър Сити и Болтън.

За българския национален отбор има 90 мача с 19 гола. През 2006 е определен за футболист N 1 на България.

фото: skysports.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here