Home Новини За наследството на Рокфелер и бг следата

За наследството на Рокфелер и бг следата

629
0
SHARE

Лятната резиденция Ringing Point в щата Мейн на американския милиардер Дейвид Рокфелер, бе обявена за продажба. Цената е 19 млн. долара, като парите ще отидат за благотворителност.

Американските медии припомнят, че през март на 102 годишна възраст в дома си почина последният внук на Джон Рокфелер – Дейвид Рокфелер-старши. Той бе най-възрастният милиардер в света със състояние от 2.3 млрд. долара. Списание Форбс публикува завещанието, според което имението остава на децата му. Тъй като наследниците имат други имоти в района са решили да го продадат.

Дейвид Рокфелер е най-малкият от общо шестте деца на Джон Рокфелер-младши и внук на съоснователя на Standard Oil Джон Д. Рокфелер.

Българската нишка – 32 българи от Троян, Свищов, Белене и Ореш са също сред наследниците на милиардера Рокфелер. Делото е внесено в гражданския съд в Чикаго и трябваше да започне неговото разглеждане миналата есен. Това се случи след като бе внесена федерална такса в размер на 250 хиляди долара от един от наследниците. Ако магистратите отсъдят в тяхна полза те могат да получат наследство в размер на 2.5 млрд. долара.

Каква е връзката – българският емигрант Георги Ваклинов Чорбаджийозов, който е бил женен за племенницата на Рокфелер – Жаклин. След смъртта и той наследява огромно богатство, но самият той се прибира в България през 30-те години по време на Голямата депресия. Тогава той донася много документи за собственост на две златни мини в Южна Африка, хотели в Ню Йорк и Чикаго, както и авоари в банка. Самият Чорбаджийозов има много наследници, тъй като от българския си брак има 6 деца. Веднага след 9 септември 44-та обаче документите, удостоверяващи наследството, мистериозно изчезват.

фото: razkritia.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here