Home Социален живот Здраве Достигна ли се пика на заразата

Достигна ли се пика на заразата

104
0
SHARE

В двете най-зесегнати страни се наблюдава тенденция към намаляване на новозаразените и починалите от новия коронавирус в рамките на 24 часа.

По брой на излекуваните Испания е на второ място в света след Китай.

Италианското правителство обмисля план за постепенното завръщане на страната към нормалния ритъм. Пред в. „Република“ министърът на здравеопозването каза, че правителството ще запази правилата за социална дистанция, ще разработи повече средства за лекуване на хората извън болниците и ще въведе масирано тестване.

Тестването на милиони хора ще покаже колко италианци са били заразени, до каква степен степен имат изграден имунитет и колко от тях в кои райони ще могат да се върнат отново към обичайния ритъм.

Друга точка от плана на правителството е за откриване на повече болници за пациенти с Covid-19, както и за разработване на приложение за проследяване на заразените и за това да им бъде осигуряван на дистанционен достъп до медицински грижи.

Министърът коментира нещо, което се чува и от други страни, а именно, че е нужно създаването на условия за съжителство с вируса.

Същевременно добри нови и от Германия – броят на новозаразените спада в продължение на три поредни дни, сочат данните на института „Роберт Кох“, цитирани от Ройтерс.

Същевременно обаче се наблюдава увеличение на смъртните случаи, причинени от коронавируса, във Великобритания. По оценка на специалисти пикът на заболяването в страната може да бъде достигнат през идните 7-10 дни.

Добри новини и от Австрия – премиерът на страната съобщи, че има повече оздравели от коронавирус, отколкото болни за един ден. Излекувани са 485 души, а 354-ма са новозаразените. Като цяло в Австрия заболеваемостта остава в ниските ниви – 11 907 общо заразени с вируса, починалите са 204

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here