Home На световната сцена Даян Крюгер – най-добрата актриса от Кан

Даян Крюгер – най-добрата актриса от Кан

183
0
SHARE

Бившият модел Даян Крюгер (Diane Kruger), която проби в киното с ролята си на Елена в култовия епос Троя през 2004 г., получи най-високото отличие на кинофестивала в Кан. Призът и донесе участието й в лентата „Изневиделица“.

За „Най-добър актьор“ беше отличен нейният колега Хоакин Финикс за ролята си в „Никога не си бил действително тук“.

Даян Крюгер е родена в Хилденщайн, Германия. Детската и мечта е да стане балерина. Дори достига до Кралската балетна академия в Лондон. Травма в колената е причината да „скъса“ с балета. Тогава тя става модел и само 15-годишна вече е сред финалистките в Elite Look Model. Малко по-късно вече работи с Долче и Габана.

През 1996 г. се явява на прослушване за филма „Петият елемент“. Макар че не получава ролята, тя е забелязана от режисьора Люк Бесон, който я насърчава да продължи с актьорството. След като се дипломира в известната школа „Ecole Florent“ дебютира във филма „The Piano Player“ където си партнира с Кристоф Ламбер и Денис Хопър.

Оттам нататък колелото се завърта, участвайки в редица продукции с Ричард Гиър, Никълъс Кейдж и др.

През 2009 г. за участието си в „Гадни копилета“ на Тарантино е номинирана за Най-добра поддържаща женска роля на  Screen Actors Guild Award.

„In the Fade“ на режисьора Фатих Акин, е филмът, който ще гледаме тази година с участието на Даян Крюгер. Той дебютира на фестивала в Кан, сега предстои да бъде показан на фестивала в Сидни. В кината в Германия ще може да бъде гледан едва през ноември.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here