Home Новини В Германия арестуваха шестима сирийци, заподозрени в организиране на атентат

В Германия арестуваха шестима сирийци, заподозрени в организиране на атентат

464
0
SHARE

При мащабна полицейска операция с участието на 500 служители на реда в няколко града успоредно – Хановер, Касел, Есен и Лайпциг, бяха арестувани 6-има мъже на възраст между 20 и 28 години. Прокуратурата във Франкфурт съобщи, че част от тях са пристигнали още през декември 2014 г., а другите преди малко повече от година. За всичките обаче има подозрения, че са членове на терористичната групировка Ислямска държава.

Според информация на в. Велт германските власти са научили за терористичната клетка от сигнали на други бежанци, но прокуратурата не потвърди дали това отговаря на истината.

Задържаните планували да използват експлозиви и огнестрелни оръжия, като обект на нападението е трябвало да бъде обществено място. Хесенският ТВ канал съобщи, че евентуалната цел била коледният базар в Есен.

Да припомним, че през декември миналата година в столицата Берлин бе извършен атентат с камион, който се вряза в коледния базар. При него бяха убити 12 души и над 50 ранени. Полицията тогава арестува 4-ма души.

фото: Stuttgarter Nachrichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here