Home Новини Всички полети на Луфтханза за и от Китай се спират

Всички полети на Луфтханза за и от Китай се спират

340
0
SHARE

Заради коронавируса летищната компания обяви забранителните мерки

Най-голямата европейска авиокомпания последва своя конкурент Бритиш Еъруиз, както и други от бранша, информира Сюддойтче цайтунг.

Lufthansa, SWISS и Austrian Airlines ще преустановят полетите си до и от Китай (континентална част) до 9 февруари. По оперативни причини приемането на резервации за полети до Китай е спряно до края на февруари. Хонг Конг ще продължи да лети според плана, каза компанията чрез Twitter.

По-рано стана известно, че има заподозрян случай на борда на самолет Lufthansa за Китай. Компанията във Франкфурт също потвърди, че в полета LH780 от Франкфурт, който кацна в Нанкин в сряда сутринта, присъства мъж, класифициран като рисков случай от китайските власти. За китайците се казва, че са били в град Ухан две седмици по-рано, където за първи път е забелязан новият смъртоносен вирус.

Пътниците, които са били около потенциално заразените са били прегледани от китайските власти, както и от екипажа на Airbus A 340, каза говорител на Lufthansa. След медицинския преглед те освободени като безопасни. След това стюардесите и пилотите веднага са преминали към следващия самолет за Франкфурт. Обратният полет LH781 трябва да кацне във Франкфурт в сряда вечерта. Германските власти са били информирани за процедурата, съобщиха от авиокомпанията.

Засега остават полетните връзки до Хонг Конг. Според официалните данни в Китай боледуват повече хора, отколкото по време на заразата със Сарс през 2002 и 2003 г.

източник: https://www.sueddeutsche.de/politik/lufthansa-coronavirus-1.4776073

фото: Инфо-портал Бг

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here