Home Новини Визи за Великобритания след Брекзит?

Визи за Великобритания след Брекзит?

212
0
SHARE

Ввсички граждани на ЕС, както и някои от държави с „нисък риск“ (не се посочват кои са), ще имат право да останат за период от една година след Брекзит, съобщават британски медии.

Правителството на Великобритания готви временен визов режим, който ще се прилага до 2025 г. Целта на предложението е да се намали имиграцията. Новите визови изисквания ще влязат в сила веднага, в случай че страната напусне ЕС през март 2019 без споразумение с ЕС.

Същевременно британските министри трябва да се договарят и за още един важен въпрос – минималното заплащане на квалифицираните работници на Острова след Брекзит, пише Гардиън. Премиерът Тереза Мей предложи прагът да е 30 хиляди британски лири годишно, но не получи одобрението на кабинета. Този въпрос е изключително важен, тъй като ще се прилага за имигранти от ЕС и други държави на равна база. На работници ще се позволява да влизат в страната, ако имат осигурена работа със заплащане над прага. Няма да има таван за броя на пристигащите на Острова имигранти на година.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here