Home Новини Бомбени заплахи затвориха съдебни зали в Германия

Бомбени заплахи затвориха съдебни зали в Германия

138
0
SHARE

Засегнати бяха градовете Аугсбург, Гьотинген, Кайзерслаутерн, Кемниц, Нойнкирхен в Саарланд и Рендсбург в Шлезвиг-Холщайн.

Заплахите са получени през нощта, а говорител на прокуратурата в Берлин съобщи, че писмото подсказва за десен екстремистки почерк.

Претърсена с кучета за евентуални експлозии бе сградата на кметството в град Долна Саксония.

Аналогична широкомащабна акция се е провела и в Аугсбург, над 500 души бяха евакуирани.

Заплашителна поща е получена и в Кайзерслаутерн. При претърсване на сградата обаче не са намерени експлозии. От съображения за сигурност обаче бе обграден и районът около кметството.

Временно затворена бе и общината в Сарланд Нойкирхен, където също е получена заплаха по пощата.

Все още не е известно кой е подателят, който заплашва с бомби или -, „да екзекутира гражданите на открития път“. Днес стана ясно, че в продължение на месеци в Германия е имало множество заплашителни писма в това число и до политици, данъчни служби, кметства или издатели . Прокуратурата на Берлин, която е водещ разследващ, вече коментира за повече от 100 случая. „Заплашителните писма бяха изпратени до обществени институции като съдилища, власти или адвокатски кантори в Берлин, поради което се договорихме, че разследванията ще се проведат в Берлин.“, коментираха днес от институцията. Централната станция Любек също е била евакуирана преди няколко седмици.

Досега не бяха открити експлозиви.

фото и източник:
T-Online

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here