Home Новини БДЖ най-после с разписание в google maps

БДЖ най-после с разписание в google maps

213
0
SHARE

Сега остава българската железница да достигне и европейските графици при пътуване.

Макар разстоянието между двете столици – София и Букурещ, да е само 385 км., то отнема над 10 часа при пътуване с БДЖ. Почти същото разстояние, но в Германия (Мюнхен-Франкфурт, 392 км.) с Дойче бан отнема малко над 3 часа.

Безспорно „иновацията“ за БДЖ, която съществува от 2005 г., е добра крачка и ще бъде полезна не само на пътуващите в България, но и на туристите, които са решили да посетят страната и да обиколят повече места с влак.

Наред с това е важно БДЖ да подава своевременна информация за закъсненията, които са често срещано явление, особено в летните и зимните месеци.

От българската компания припомнят, че сегашната конфигурация в картите на google става възможна след сключеното през март тази година лицензирано споразумение за предоставяне на данни за разписанието на влаковете. Оттогава са извършвани определени тествания преди реално да стане факт приложението.

Google maps се използва от милиони пътуващи по света и е най-удобният начин за пътуващия да избере маршрут (опциите са пеша, с колело, обществен транспорт, включително и разписание, или автомобил, там където е налично се показва и услугата Uber).

Успех на българската железница в модернизирането!

заглавно фото и източник: БДЖ

вътрешни фотоси: личен архив


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here