Home Новини Първите заразени и в България, в Италия безпрецедентни мерки

Първите заразени и в България, в Италия безпрецедентни мерки

64
0
SHARE

Уиз еър спира да лети до Милано и Тревизо от Варна.

Под карантирана е поставено 1/4 от италианското население

Това разпореди самото правителство на Италия, като целта е да се предотврати разпространението на новия вирус, съобщават световните агенции.

Мярката ще бъде валидна почти месец – до 3 април. Премиерът на страната вярва, че това ще спре епидемията. Освен това силите на реда ще имат правото да искат от гражданите на засегнатите от мярката зони да аргументират придвижването си. Магазините ще трябва да спазват дистанцията за безопасност между клиентите и ако не могат да го направят трябва да затворят. Достъпът до тях ще трябва да е такъв, че да се ограничават струпванията на много хора.

Успоредно с това стана ясно, че в България вече има потвърдени 4 случая. 27-годишен мъж от Плевен, жена от Габрово, която е контактувала със заразена пациентка, а самата тя е медицинско лице, мъж от Плевен на 61 години и още една възрастна жена от Габрово.

За всичките четирима е доказана зараза с Covid-19. Изследвани са 24 проби от болницата в Плевен и 46 – от Габрово. 140 са контактните лица в Габрово, в Плевен все още не е изяснен окончателно. Извършва се скрининг на медицинските работници, които към момента нямат никакви симптоми, както и на лицата, били в близък контакт с болните.

С

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here