Home Новини Протести белязаха автомобилното изложение във Франкфурт

Протести белязаха автомобилното изложение във Франкфурт

34
0
SHARE

В града този уикенд се срещат два свята

От една страна са хора, които все още са очаровани от „лъскавата ламарина и голяма денивелация, а от другата страна, зад оградата пред панаира, хората, за които колите ще играят второстепенна роля в движението в бъдеще, като те смятат, че е най-добре да изчезнат от градовете напълно“, пише Сюддойтче цайтунг.

В многохилядната демонстрация се включиха всички поколения.

Макар че днес не се стигна до пряка конфронтация между посетителите и участниците в международното изложение и протестиращите това може да се промени в следващите дни, прогнозира още немското издание.

18 000 души са участвали с колелетата си на митинга преди панаира. Още 7000 са се придвижвали пеша по време на демонстрацията. Според полицията общо 15 000 демонстранти са се включили. Групите за опазване на климата и околната среда обединиха усилията си, за да образуват съюза „#aussteigen“. Те обвиняват автомобилната индустрия, че не преследва решително промяната на електромобилността без вредни емисии и наред с други неща, продължават да продуцират вредни за климата градски джипове.

Международният автопанаир във Франкфурт започна на 12 септември. Той продължава 11 дни и ще приключи на 22 този месец. Провежда се още от далечната 1897 г.

Тази година участват 1000 изложители. Прогнозните очаквания са за 810 хиляди посетители.

фото и източник:

https://www.sueddeutsche.de/auto/iaa-demonstration-frankfurt-verkehrswende-1.4600975

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here