Home Новини Провинциите в Германия с пропуски в антитероризма

Провинциите в Германия с пропуски в антитероризма

44
0
SHARE

Един от сериозните пропуски в противодействието на тероризма е, че потенциално опасните и наблюдавани лица не могат да бъдат наблюдавани навсякъде, коментира за Ханделсблат канцлерът Ангела Меркел. Тя посочи още, че в отделните 16 федерални провинции има и законодателни пропуски както и сериозни различия. Като конкретен пример тя посочи Северен Рейн-Вестфален, където например полицията няма право да прави рутинни проверки на случаен принцип. По тази причина немският канцлер призова Федералните институции да уеднаквят стандартите за равнището на сигурност. Тя увери, че както и много други държави Германия прави всичко възможно за запазване и гарантиране на зигурността, като в службите са назначени нови служители и са предоставени допълнителни ресурси.
Като един от пропуските в тази посока е и достъпът до лица с по-обемисти багажи в обществени институции. Екип на Инфо-Портал BG стана свидетел как мъж с голяма раница бе допуснат до двореца на остров Херенхимзее, без да премине през абсолютно никакви проверки.
http://app.handelsblatt.com/…/nrw-wahl-merke…/19668654.html…

 

Снимка: http://app.handelsblatt.com/politik/deutschland/nrw-wahl-merkel-sieht-defizite-im-kampf-gegen-terror/19668654.html?mwl=ok 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here