Home Интересно Къде се раждат най-ревливите бебета?

Къде се раждат най-ревливите бебета?

101
0
SHARE

Германия и Дания – това са държавите в Европа, където се раждат най-спокойните бебета, от азиатските страни в списъка влиза Япония. На другия „полюс“ са Англия, Холандия, Италия и Канада – т.е. това пък са държавите, в които бебетата реват по-продължително.
Данните са на британски учени от университета Уорик и са на базата на проучвания с 8700 бебета от различни страни. Екипът е проследявал по колко време плачат новородените и в кой период от деня. Резултатите са публикувани в списание The Journal of Pediatrics, а от тях става ясно че през първите две седмици от раждането си бебетата плачат около 2 часа на ден. Времето достига до 3 часа в денонощие когато новороденото стане на месец и половина, за да намалее постепенно на 12-месечна възраст до около час и десет минути.
Любопитен факт, на който се натъкват учените е, че има страни по света, в които бебетата плачат едва половин час дневно, а в други над 5 часа. За жалост все още обаче никой няма отговор на какво се дължат тези разлики, като възможните фактори са: по-голяма грижовност от страна на родителите, генетични фактори или социално неравенство.
Подобен анализ е правен за последен път преди почти 70 години, като за всички е ясно, че оттогава до днес има огромна революция както в начина на отглеждането на новородените, така и в напредъка на медицината и фармацията. Също така днес е ясно, че са необходими и нови стандарти за оценка на това какво означава много ревливо бебе и колко плач на ден се смята за нормално.
Източник – в. Гардиън

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here