Home Новини България отново с критичен репортаж по ARD

България отново с критичен репортаж по ARD

40
0
SHARE

С 3-минутен репортаж, посветен на избора на българите, германската телевизия ARD разказа на своите зрители за новата партия на Лютви Местан, като я нарече партията на Ердоган.

По всяка вероятност интересът е засилен след изострения в последните седмици тон между Германия и съседна Турция. Турският президент Ердоган обвини германския канцлер Ангела Меркел в използването на нацистки методи.

Наред с това немския телевизионен екип не пропусна отново да подчертае, че България е най-бедната страна в ЕС, която е раздирана от корупция.

България присъства доста често по канал ARD. Интересен коментар имаше и в навечерието на президентските избори – „Класна ръководителка или генерал“ тогава кореспонденцията така определяше основните играчи – Бойко Борисов и Цецка Цачева. Отново през ноември се завъртя и лента този път срещу избора на Банско, който спечели приза „Европейски град на спорта 2017“

 

Немските журналисти посочиха, че това е партията на Ердоган

Този път обаче немската обществена телевизия направи почти триминутен репортаж посветен на страната ни и в частност парламентарните избори в неделя.
В репортажа на Дарко Яковлевич от София бе засегната и темата с доста изострения тон между Европа и съседна Турция.

Безспорно залогът на отминалите парламентарни избори бе доста голям. Това обаче съвсем не е причината, която е привлякла вниманието на немската телевизия.
Едва ли екипът на ARD щеше да стигне до София в навечерието на вота, ако не бе изострянето на тона между Анкара и Берлин.

Не трябва да забравяме и за многократните обвинения на турския президент Ердоган към немския канцлер Меркел.
Припомняме, че според Ердоган, Меркел използва нацистки методи. Това обвинение й бе отправено след забраната за предизборна агитация на турски министри в Германия.

За съжаление ние в България сме свидетели на подобни случаи от години.
В репортажа си за изборите в България, немската обществена телевизия засегна и темата за новата протурска партия ДОСТ.
От години нейният лидер си позволява да агитира на турски език, при все че ясно съзнава, че по този начин нарушава закона.

В репортажа на германската медия бе излъчен предизборен митинг на Лютви Местан, който заявява, че е време да кажат, че е щастлив онзи, който е турчин.
При все, че партия ДОСТ остана извън парламента, именно тя бе тази, която привлече вниманието на немските журналисти.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here