Home Новини Терористичен акт в центъра на Киев

Терористичен акт в центъра на Киев

144
0
SHARE

Поредна европейска столица бе обект на терористичен акт. На 8-ми септември, малко след 18ч., автомобил Тойота Камри с грузински регистрационни номера, бе взривен в Киев, в близост до оживения Арена Мол. Загинал е грузинкият гражданин Темур Макаури. В колата се е намирала и дама, модел на Диор и малко дете, които са оцелели.

Според източници на Инфо Портал БГ в Киев, Темур Макаури се е бил във войната в Чечня против Рамзан Кадиров. Загиналият при експлозията мъж е известен и като личен враг на Кадиров. Също така Макаури е воювал против про-руските сепаратисти в източна Украйна.

Това е трети случай през тази година на премахване на врагове на про-руските сепаратисти. Известният журналист Павел Шеремт също бе взривен в автомобил миналата година.

Тук изникват няколко любопитни въпроса.
Означава ли, че чеченските лидери и/или сепаратистите имат вече достъп до централна Украйна и дали получават подкрепа за тази операция от други страни?
Има ли връзка това събитие с незаинтересоваността на новата администрация във Вашингтон към Украйна?

Обществена тайна е, че икономическите кръгове около демократическата партия в САЩ оказваха подкрепа за последната смяна на управлението в Киев.

Да се надяваме, че няма да има повече атентати в Украйна, застрашаващи мирно население.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here