Home Новини Разбиха международна група за кражба на коли с канал и към България

Разбиха международна група за кражба на коли с канал и към България

588
0
SHARE

При съвместна операция на Гражданската гвардия на Испания и с подкрепата на Европол, и на полицейските служби на България и Португалия, бе разбита групировка, която се е занимавала с кражба на коли и тяхната препродажба в редица страни – Полша, Румъния, Франция, Австрия, България, Белгия, Португалия и Русия, съобщава агенция ТАСС.

Кражбите са извършвани основно в Мадрид, след което колите са били снабдяване с фалшиви номера и документи, за да бъдат препродадени в други европейски държави.

Арестувани са 19 души, а други 5-ма се проверяват освен за участие в кражбата на автомобили и за подправяне на документи и пране на пари. Установено е, че са откраднати най-малко 85 коли, от които групировката е спечелила над 1.5 млн. евро. При акцията са обискирани 14 помещения, иззети е оръжие, устройства за прихващане и блокиране на електромагнити и спътникови сигнали, инструменти за разбиване на коли.

Разследването започва още през миналата година в Испания – тогава едно лице подава оплакване до полицията, че е получило глоба за превишена скорост по път, по който не е преминавало. Така полицията констатира за наличието на два идентични автомобила – като марка, модел, цвят и регистрационни номера. Установява се, че собственик на колата-дубльор е български гражданин, който вече е бил осъждан за кражба на автомобили и тяхната препродажба, както и на подправяне на документи. Именно чрез заловения българин разследващите органи достигат до други членове на групировката, сред които лица от Гърция и Бразилия, Румъния и Франция, Белгия.

фото: Europrol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here