Home Новини Германците искат твърди мерки срещу автомобилната индустрия

Германците искат твърди мерки срещу автомобилната индустрия

632
0
SHARE

Почти 73 % от германците са заявили, че правителството трябва да предприеме по-твърди мерки срещу автомобилната индустрия. Това показват данните от проучването на в. Велт, проведено в периода 31 юли 1 август сред над 5 хиляди души. До тази развръзка се стигна след като се оказа, че автоконцерните манипулират данните при тестването на двигателите и замърсяването на въздуха. Над 80 % от участниците в допитването смятат, че когато подготвя промени в областта, Бундестага не трябва да взема под внимание интересите на автомобилния бранш.

В Берлин се състоя и т.нар. „дизелова среща на върха“, където целта е да се постигне споразумение за взимане на конкретни мерки за намаляване на вредните емисии от автомобили, специално с дизелов двигател. Една от идеите е да се създаде специален фонд с 500 млн. евро капитал, които да се внесат от компаниите и правителството за справяне с вредните емисии.

Да припомним, че властите в Мюнхен, градът, който традиционно попада в класацията на районите с най-замърсен въздух, обмислят да забранят напълно движението на дизелови автомобили в центъра.

Успоредно с това в Германия ще трябва да бъдат изтеглени и модифицирани 13 млн. дизелови автомобили.

фото: focus.de

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here