Home Хоби Чийзкейк с три вида шоколад – без печене

Чийзкейк с три вида шоколад – без печене

2010
0
SHARE

 „Когато става въпрос за шоколад, съпротивата е безсмислена“  – Тази максима с пълна сила важи и за мен …. Зиме, лете – винаги си го обичам. Обичам също и чийзкейк 🙂 А каква по-добра комбинация от чийзкейк с шоколад ….. с много шоколад 🙂

Рецептата на този нежен и богат на вкус чийзкейк е много лесна, освен това е и без печене, което я прави подходяща за лятото. Подобна е на Торта „Три шоколада“, но изисква малко повече време, за да стегне в хладилника, тъй като за направата й не се използва желатин. Веднъж опитана – вече ми е в графа „Любими“. Ако и вие сте шоколадохолици – задължително я пробвайте!

Необходими продукти:

500 гр. Маскарпоне

600 гр. Заквасена сметана /1 голяма и 1 малка кофичка/

1кутия /175 гр./ Сирене Филаделфия

200 гр. бял шоколад

200 гр. млечен шоколад

200 гр. черен шоколад

2 с. л. пудра захар

1 ванилия

200 гр. бисквити Petit

1 пак. /125 гр./ масло

Начин на приготвяне:

1. Разтопяваме маслото и го смесваме със смлените /или счукани на ситно/ бисквити. Разбъркваме добре и изсипваме във форма за торта, с предварително покрити с хартия за печене дъно и стени. Моята форма е ф 24. Притискаме много добре с пръсти или с помощта на лъжица, за да се получи стегната и равномерно разпределена основа. Слагаме в хладилника, за да стегне докато приготвяме кремовете.

2. В дълбок съд смесваме маскарпонето, заквасената сметана и Филаделфията. Разбъркваме на ниска степен на миксера. Получената смес разделяме на три равни части.

3. Разтопяваме черния шоколад в микровълнова печка или на водна баня и заедно с пудрата захар изсипваме в първата част от отделената смес. Разбъркваме леко до хомогенизиране и изсипваме върху бисквитената основа в тортената форма. Заглаждаме, за да е равномерно и връщаме в хладилника.

4. Разтопяваме млечния шоколад и го добавяме към втората част от отделената смес. Разбъркваме и изсипваме върху първия крем в тортената форма и отново връщаме в хладилника, за да стяга, докато правим последния крем.

5. Разтопяваме белия шоколад и заедно с ванилията го прибавяме към третата отделена част от сместа. Разбъркваме добре и изсипваме в тортената форма. Заглаждаме с лъжица повърхността.

6. Скриваме тортата във възможно най-закътаното ъгълче на хладилника – далеч от лакоми очи и ръце и търпеливо изчакваме поне 10-12 часа, за да стегне добре. Това е най-трудната част 🙂

7. Вадим готовата торта от формата и украсяваме по въображение.

8. Консумира се непосредствено преди сервиране, защото бързо се отпуска.

Приятен апетит!

Рецепта и снимки: Елена Андреева

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here