Home Култура и Туризъм Оперен туризъм в България

Оперен туризъм в България

63
0
SHARE

На опера в България – да, това не е 1-априлска шега, а истинска новина, която ще покаже страната ни в една нова светлина.
Добрата новина този път идва от Софийската опера и балет, която все повече набира скорост в привличането на туристи, които са избрали България, за да се запознаят с културно-историческите ни места, съчетавайки ги с посещение на представление. Освен от съседните държави, като например Сърбия, от която всяка седмица пристигат по два автобуса туристи, има и такива от доста далечни дестинации. 96-годишна американка е била в България специално за да се наслади на таланта на артистите от софийската оперна сцена.
По информация на директора на й Пламен Карталов, българските туроператори вече са пробили на чуждите пазари в Германия, Швейцария, Норвегия, Италия, Австрия и Англия. Наред с това ръководството споделя за посещения дори от Япония. Нараства сериозно и делът на билетите, купени онлайн от чужденци, допълват още от Софийската опера, като в ТОП-класацията влиза „Пръстенът на нибелунга“ – едно представление, което е посетено от 65 % чужденци. Специално за него е имало многочислена група от Холандия.
Ако страната ни избере тази ниша, в която да се развива, то програмата на Софийската опера и балет трябва да се обявява поне за година напред. Успоредно с това вече се обсъжда идеята „Оперен туризъм“ да се включи в рекламните продукти, с които държавата ни се представя навън.
Какъв е профилът на посетителите? Те отсядат във хотели от високата категория, посещават луксозни ресторанти и пазаруват в скъпи магазини.
Ето и предложението на Инфо-Портал Българи в Байерн.
22 април – Атила – Джузепе Верди
Самолетен билет – между 65 и 108 евро с low-cost компания
На добър час на Софийската опера и балет!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here