Home Култура и Туризъм Къщи за 1 евро в Сицилия

Къщи за 1 евро в Сицилия

597
1
SHARE

Италия отдавна прилага този модел за съживяване на обезлюдени райони. Къщите, които се предлагат този път са в района на гр. Самбука, южна Италия, съобщава CNN. Медията отделя сериозно внимание на темата в обширен репортаж, представяйки всички плюсове на цялата област.

Предлаганите имоти са притежание на местната власт. Въпреки че районът е наричан „земен рай“ много от живеещите са избрали да живеят в по-големите градове. Къде е уловката? Някои от предлаганите жилища се саморазрушават. По тази причина условието на администрацията е новите собственици да инвестират 15 хиляди евро в имотите, с които да направят необходимите ремонти в рамките на 3 години. Освен това стопаните се задължават да платят и депозит в размер на 5000 евро. Той ще им бъде върнат едва след като се установи, че са направени съответните укрепителни и възстановителни дейности по жилащата.

От обявяването на акцията досега са продадени над 10 имота.

Самбука се намира на по-малко от 30 км. от Средиземно море. Друго предимство на района е разположеното наблизо малко езеро Arancio. Основан от древните гърци, Самбука е по-късно завладян от сарацини, които го превръщат в процъфтяващ търговски център. Градът е кръстен на емира Ал Забут и е смесица от контрастиращи архитектурни стилове. Църкви с кръгли арабски куполи, барокови сгради, усукани колони, лабиринт от каскади и извиващи се тесни улички, разкрива още за района CNN.

Още по темата:

източник:

https://edition.cnn.com/travel/article/one-dollar-home-sambuca-sicily-italy/index.html

1 COMMENT

  1. Над половин милион за жилище в Словения и Малта | Info-PortalBG

    […] Къщи за 1 евро в Сицилия […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here