Home Хоби Шапчици за украса на коледната елха

Шапчици за украса на коледната елха

2650
0
SHARE

Симпатични шапчици  – стават много лесно и бързо и са чудесна украса за коледната елха. Толкова е хубаво, когато сме създали нещо сами със собствените си ръце, че и  най-красивата играчка от магазина, не може да се сравни с играчката, в която сме вложили частица от себе си. Още повече, ако успеем да мобилизираме и останалите членове от семейството 🙂


Нужни са:
Плътна прежда – за предпочитане в коледни цветове
Руло от тоалетна хартия или твърда хартия А4 /в този случай и лепило/
Ножица
Памук или  пласт домакинско руло

Как да ги направим:

1.  Режем „пръстен“ от рулото от тоалетна хартия с широчина около 2-2.5 см. Ако имате задръжки /като мен/ да използвате руло от тоалетна хартия ще трябва да си направите сами „пръстена“. В този случай изрязваме лента с широчина отново около 2-2.5 см. и дълга около 15 кв. Залепяме двата й края като застъпваме около 1 см, за да е по-здраво.

2. Режем от преждата конци с дължина около 20- 25 см. Най-лесно става, ако намотате прежда около ръцете на някой помагач 🙂 и след това я срежете в двата края.

3. Прегъваме всеки конец на две и го промушваме през картонения пръстен както е показано на снимките.

4. По този начин – плътно и стегнато покриваме цялата повърхност на картонения пръстен.

5. Събираме свободните краища на конците, които до този момент са от долната страна на пръстена, леко ги усукваме, за да ни е по-лесно и всички заедно ги промушваме от вътрешна страна на пръстена, така че вече да стърчат от горната страна

6. Завързваме конците с един по-дълъг конец. Трябва да е достатъчно дълъг, за да може след като сме завързали всички конци, с неговите два края да може шапчицата да се завърже за клонче на  елхата.

 

7. Във вътрешната част на шапката слагаме пълнеж – памук или пласт от домакинско руло, за да и придадем обем и подрязваме стърчащите краища на пискюлчето на шапката на желаната дължина.

8. Готовата шапчица може да сложим на коледната елха.

Текст и снимки: Елена Андреева

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here