Home Консулт За Канада – без визи. За всички ли?

За Канада – без визи. За всички ли?

62
0
SHARE

Посолството на Канада в Букурещ съобщи, че от 01.05.2017, в 16:00ч. отпадат визите за български граждани, които са имали канадска виза в последните 10 години или в момента притежават валидна неимигрантска виза за САЩ. Те ще могат да кандидатстват за електронно разрешително за пътуване (еТА). Подобно на електронното разрешително за влизане в САЩ, канадският му еквивалент се попълва и издава онлайн за няколко минути. То ще важи за 5 години.
Ако не отговаряте на тези изисквания, ще кандидатствате за виза по обичайния начин.

Също визи за необходим за всички, които влизат в Канада за първи или повторен път с автомобил, кораб (вкл. пътнически), влак или автобус.

Разрешителното осигурява неограничен брой прелитания или транзитни пътувания, краткосрочен престой не повече от 6 месеца непрекъснато с цел образование, туризъм или по бизнес.

От 01.12.2017 Канада планира да отмени визите за българи изцяло. Те ще бъдат заменени с еТА и ще позволяват престой до 6 месеца с цел транзит, учене, туризъм и бизнес.

Това е майсторски ход на Канада да помогне на много хора да получат улеснен достъп както до държавата, така и до пазара на труда. Демографският проблем е много сериозен в определени части на страната.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here