Home Консулт Жилище в Бавария – мисия постижима

Жилище в Бавария – мисия постижима

Част първа

272
0
SHARE

В поредица от няколко статии ще разгледаме начините за търсене на жилище.
Всеки, който живее в южната баварска провинция се е сблъсквал с това истинско изпитание за нервната система. А тези, които не са, са оптимисти как едва ли може тази задача да е толкова трудна, че да продължи с месеци. Конкуренцията наистина е голяма – понякога за един дом има поне 50 желаещи и ако доходите ви са по-ниски, нямате постоянен трудов договор, то със сигурност това са минуси, които ви отдалечават от целта. Ако се направи реално допитване ще се установи, че е по-лесно да се намери апартамент в столицата Берлин, отколкото в Мюнхен или неговите околности. Макар цените в Мюнхен да са далеч по-високи и едностайно жилище в 4-ти ринг да се предлага в размер на 800 Warmmiet.*
И така – ако сте сред търсещите първото и най-важно условие – заредете се с огромна доза търпение и спокойствие. Ето какво още е необходимо. Ще започнем с най-интересните предложения.
München Modell – това е една по-слабо популярна и позната сред търсещите опция. Тя е подходяща за всички, които са с по-ниски доходи и трудно биха получили одобрение за свободно предлагащите се жилища на пазара. Основното изискване е адресна регистрация в Мюнхен 1 година. Друго важно условие е доходите. За 3-членно семейство за 1 година те НЕ трябва да надхвърлят 19 хиляди евро. В списъка с необходимите документи трябва да се представи още – трудов договор с фишовете от заплата за 1 година назад. На този линк можете да намерите подробно информация какво точно представлява този модел, както и всички изисквания. Важно е да се знае, че това НЕ са безплатни или пък социални жилища. Голямото им предимство е, че са с по-ниски наеми от пазарните цени.
https://www.muenchen.de/…/Muenchen-Modell-Mietwohnungen.html
Също така има опция по този модел да се закупи жилище.
В случай, че имате пълен набор на цялата документация, то можете да получите и изключително бързо одобрение – в рамките само на седмица. Обикновено обаче самите служители предупреждават, че разглеждането на кандидатите продължава до 6 месеца. След като получите заветното „ДА“, тогава идва следващото не по-малко сериозно изпитание – да намерите фирмите, които работят по Мюнхен модел. Ето и две възможности:
https://ebm-muenchen.de/wohnanlage-riem/muenchen-modell/

https://www.gewofag.de/web.nsf/id/mieterzentren-gewofag
Добър вариант към вашата кандидатура е да си направите Портфолио (представяне – например: ние сме семейство, с едно дете, живеем в Мюнхен от…, работим…) Документите може да изпратите по имейл или по пощата. При всички случаи обаче личният контакт е най-добър и ако имате възможност си определете среща.
Успех!

SHARE
Next articleИзборни страсти

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here