Home Култура и Туризъм Безплатни замъци, къщи и манастири в Италия

Безплатни замъци, къщи и манастири в Италия

261
0
SHARE

Щедро бизнеспредложение отправя Агенцията за държавна собственост в Италия.
След като миналата година пак по това време медиите съобщиха, че в Италия се продават къщи по 1 евро, тази година бе тиражиран нов проект с още по-големи размер.


Над 100 исторически сгради в цялата страна, сред които замъци, селски къщи, манастири ще бъдат раздадени в Италия. Те обаче ще могат да станат притежание само на хора под 40 годишна възраст и със солидни финансови възможности, гарантирайки, че ще ги превърнат в туристически атракции. Обектите са разположени на няколко исторически пътя като Апианския път, който свързва Рим с юга, или Via Francigena, който минава от Рим до северната граница. Също така предприемачите, ще се ангажират да превърнат терените около тях в паркове или в зеленчукови и овощни градини. По тази линия ще могат да получат безлихвени кредити. Една от възможните покупки е Castello di Blera – замък от 11-и век в Лацио, който се намира в скала, а голяма част от средновековната му архитектура е запазена.
Италианските медии коментират, че подобна мярка освен, че ще разкрие работни места, ще възроди пешеходния и колоездачния туризъм. Също така ще спомогне за преоткриването на исторически и религиозни места.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here