Home Малко известни факти Азъ, буки, виде, глаголь, добро, есть, живите…

Азъ, буки, виде, глаголь, добро, есть, живите…

69
0
SHARE

Помнете, че не славяни са създали и развили азбуката и писмеността ни, а българи!

Нека веднъж завинаги да се спре с тази пропаганда за славянска азбука. Коя „славянска“ държава празнува днес? За колко паметника на Св. Св. Кирил и Методий знаете извън България?

Това че азбуката се използва от някои източно европейски народи, не я прави славянска. Използването в древността на гръцката писменост от редица народи не променя името и произхода ѝ.

Днес не е просто почивен ден! Днес е ден, в който да си спомним за това колко много хора са посветили и в много случаи са жертвали живота си, за да имаме българска писменост, българска просвета, българска култура! Колко народи имат своя писменост в Европа днес?

Поклон и благодарност пред всеки учител и застъпник за българското просвещение: от светите братя Кирил и Методий, техните ученици, цар Борис I, цар Симеон, Боян Мага и стигнем до учителите ни днес!

В нашата азбука има силно послание:
Азъ, буки, виде, глаголь, добро, есть, живите, зела, земля, иже, и, како, люди, мыслите, нашь, онь, покой, рцы, слово, твердо, оникь, укъ, фертъ, херъ, отъ, цы, червь, ша, ща, еръ, еры, ерь, ять, ю, о, я, кси, пси, вита, ижица.

„Аз Истина Виждам И Правя (и говоря) Добро (Благо). Ако Живеете Знаещи На Земята, Които И Каквито Хора Да Сте, Мислете За Нашият И За Другият Покой. Казвайте Словото Твърдо. Запомни Нахалнико (Невернико). Христос, Отца и Червеите, Са, И Ще Бъдат. От Ера В Ера, И В Ерите. Чудо За Теб, И За Мен. И За Всички. За Цезара, И За Кучето. И Така. От Началото До Края.”

Да имаш писменост е привилегия, но и отговорност!

Нашият екип Ви желае ден с много Светлина!

24.05.2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here