Home Българските места Първият по рода си културно-исторически парк в света ще бъде в България

Първият по рода си културно-исторически парк в света ще бъде в България

324
0
SHARE

Само до няколко месеца предстои да отвори най-големият и единствено досега по рода си културно-исторически парк, който ще има и развлекателно-образователна част. Мащабният комплекс ще се простира на 500 декара площ и ще се намира на 33 км. от Варна.

Началото на проекта бе поставено през април 2017 като този април ще бъде и официалното откриване.

Той ще предлага както на българските, така и на чуждестранните гости интерактивно пътуване в период 10 хиляди години назад или това означава през петте епохи на човешката цивилизация. Възстановките ще бъдат само за това, което се е случвало по нашите земи като се започне още преди неолита, премине се през славната римска империя и траките, и се стигне до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Чрез сетивно-образователни форми посетителите ще могат да се докоснат до древни и антични култури. Наред с това за всички по-любопитни или за хората, които искат да се потопят изцяло в миналата атмосфера, ще се организират и тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, обучения в битови умения и бойни изкуства, теоретични семинари. Посетителите ще могат да опитат и ястия, приготвени по автентични рецепти от епохата на античността, приготвени само с български натурални продукти.

Цената на инвестицията възлиза на 50 млн. евро. Досега Варна се гордееше с четири парка – Морската градина, парк Аспарухово, природен парк Златни пясъци и Университетската ботаническа градина.

Още за това какво ще включва парка можете да видите тук:

http://ipark.bg/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here