Home Консулт По-ниски цени с Дойчебан през 2020?

По-ниски цени с Дойчебан през 2020?

100
0
SHARE

Цените на билетите за германската железница наистина поевтиняват, но само за далечните разстояния, информира Меркур.

Това се случва за първи път от 17 години насам и е част от мерките за опазване на околната среда. Една от тях е намаляване на ДДС върху жп транспорта, което досега беше 19 %, а от 2020 става 7 %. Властите искат да направят железопътния транспорт по-достъпен и привлекателен.

Цените на билетите с влак ще бъдат с 10 % по-ниски, но само на разстояние над 50 км. Deutsche Bahn също ще намали цените на специалните предложения и допълнителните услуги като транспортиране на велосипеди.

Цените на билетите за къси разстояния и обществения транспорт в региони като Берлин, Хамбург, Бранденбург и Рейнланд ще бъдат увеличени от началото на тази година. Същото важи и за така популярния „Байрен тикет“, който също е поскъпнал.

Досега цената му бе 25 евро + 7 евро на пътник. От 2020 вече е 26 евро и 8 евро за пътуващия. Т.е. – при група от 5 пътуващи това прави 5 евро повече.

източник: https://www.merkur.de/wirtschaft/deutsche-bahn-preise-tickets-2020-bayern-ticket-mehrwertsteuer-andreas-scheuer-teuer-klima-verkehr-13402128.html


        

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here