Home Анализи Магистрала Калотина – 57 км., давност над 30 години

Магистрала Калотина – 57 км., давност над 30 години

146
0
SHARE

Тя ще се казва магистрала Европа, а премиерът е заръчал да се изпълни предсрочно – като петилетката някога. За качество и дума не става. Важното е да се бърза, защото 30 години 18 правителства спаха дълбок сън и не успях да направят едни мизерни 57 километра.

57 км. – толкова показва картата, че е разстоянието от София до Калотина, които България вече 29 години не може да изгради. През това време страната ни е имала 18 правителства. Ако всяко от тях изграждаше само по 3 км. досега вече тази магистрала щеше да е минало. Щеше да се работи за нейното ремонтиране и поддържане. А колко средства е пропуснала през това време милата ни родина от т.нар. гастарбайтери, които с години пътуват по това трасе… това е друга тема.

528 км. е дълго трасето на сърбите – от Суботица, което е при унгарската граница, до Калотина. 528 км. и както се казва ни издухаха на дълго разстояние като спринтьор. В добавка – техният терен е в пъти по-труден от българския – минава покрай река, на места е насечен от тунели, има и свлачища.

сръбската магистрала

Сърбите имат и още едно отклонение – до Хърватската граница. То също е готово, а неговата дължина от Калотина е 460 км.

Все едно ние да имаме магистрала до Румъния. Може! Ама някой друг път!

София-Видин са под 200 км., но за сметка на това се пътува над 3 часа. Ама защо ви е да ходите в Румъния?!? Стойте си в България!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here