Home Новини Безплатен електронен учебник по български език

Безплатен електронен учебник по български език

7905
1
SHARE

Учебникът може да се ползва от платформата www.bgezik.info. Той е създаден специално за децата на българите, които живеят в чужбина, но е подходящ и удобен и за ученици, които са на индивидуален план на обучение в България или по света. Ръководител на проекта е Койно Койнов, основател на Училище по българска култура в Сладка вода. Неговият проект е напълно независим и е създаден без никаква подкрепа от страна на българската държава, но е съобразен с изискванията на Министерството на обраованието и науката, като авторът е допълнил и разширил информацията, така че тя да е едновременно и приятна, и по-лесна за възприемане от децата. За реализирането на проекта са помогнали приятели и съмишленици на Койно Койнов*.

Към учебника има разработени няколко приложения – два варианта на тетрадка за писане – за пишещи съответно с дясна и с лява ръка, най-важните думи, термини, определения и текстове са озвучени. Освен това има раздел празници, както и галерия с български пейзажи. Включени са и филми за различни природни забележителности и резервати в България – например – Калиакра, Болата, Чудните скали.

Ако има учители, които биха искали да преподават по учебника биха могли да се включат в специализираните двудневни курсове за подготовка. Те съответно ще получат и сертификат.

Досега проектът е представен пред родители и учители в неделните училища на бесарабските българи в региона на Одеска област и Болград. Към учебника са проявили интерес и българските общности в Канада, Великобритания и САЩ.

Технически спецификации – интернет версията на убечника е най-подходяща за настолен и преносим компютър. В момента се работи и по офлайн версия за таблет.

 

Койно КОЙНОВ

През 1992 г. заедно със съпругата си Марина създават Училището по българска култура в Сладка Вода, Варненско. Според тях образованието не бива да бъде консервативна система, а отворена и съвременна. Имат две деца – Бояна и Никола – на 11 и 12 години, също възпитаници на училището в Сладка вода.

автор: Димитрина Пандурова

Още интересни теми:

Открита е най-старата българска история, която предхожда Паисиевата

Вече се работи по превода на българската история на Петър Богдан

Денонощна линия за българите зад граница

10 нови български посланици – кой, накъде?

50.5% от българите не ползват чужди езици

 

1 COMMENT

  1. Безплатен електронен учебник по български език -

    […] Източник: info-portalbg.com (автор: Димитрина Пандурова) […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here