Home Прилики и разлики в 10 пункта 500 евро гарантирана минимална заплата в бивша югославска република

500 евро гарантирана минимална заплата в бивша югославска република

131
1
SHARE

Дали Словения няма да се превърне в следващата Гърция за българите?
500 евро ще получават най-бедните пенсионери в Словения, реши днес парламентът на бившата югорепублика. Целта на социалната мярка е да се избегнат социални помощи сред хората, които имат нужната възраст и трудов стаж за да се пенсионират. Промяната беше приета с пълно мнозинство при гласуването днес. Струва си да се отбележи, че пенсионерската партия има 10 от общо 52-те депутатски места на управляващата коалиция. Те са изключително важни, тъй като без тях тя би се лишила от мнозинство. Именно тези 10 души са лобирали в полза на промяната, от която ще се възползват над 45 хиляди души.
Средният брутен месечен доход на глава от населението в началото на тази година в Словения бе около 1600 евро.
Да припомним, че тази държава въведе еврото още през 2007 г., когато България се присъедини в ЕС, а така тя изпревари всички други страни от Източния блок.
По данни на Евростат 5.2 % от хората в страната живеят в тежки материални лишения. В България този дял е почти 35 на сто.

1 COMMENT

  1. 1113 евро – най-високата средна месечна заплата на Балканите | Info-PortalBG

    […] 500 евро гарантирана минимална заплата в бивша югославс… Не е проблемът в цените, проблемът е в доходите Над половин милион за жилище в Словения и Малта За заплащането – в Европа и у нас […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here