Home Германия отблизо Баварски пътешественик – Амерзее

Баварски пътешественик – Амерзее

193
0
SHARE

Амерзее

Химията и физиката никога не са били моята сила. Не съм вярвала обаче, че с годините ще се превърнат в моя стихия и колкото повече бели коси се появяват, толкова по-добра ставам в тези науки. Скоро може и дисертация да защитя, а трудът наистина е сериозен – „Формулата на дълголетието“.

Открих я, но не искам да я пазя само за себе си!

Искам да я споделя с всички, за това ще ви разкрия съставките й. Те са само две и са съвсем простички. Не изискват нищо. Наричат се Цел и Посока. Намерите ли се – гарантирам ви живот до дълбоки старини.

Къде може да ги откриете ли?

Навсякъде около вас – огледайте се!

Пълно е с места, които чакат да бъдат намерени.

Като начало може да започнете с Амерзее в Бавария.

Намира се само на около 60 км. от Мюнхен. Има шест градчета, разположени край неговите води и един манастир. Което и място да изберете ще добавите не просто живец, а години живот. И накрая може да стигнете до заветните години на моята прабаба, която напусна този свят на 104.

Амерзее е езерото с най-лесен веломаршрут. Пълната му обиколка е 46 км., като пътят се вие през гората, през полята, през езерните води, през спретнатите къщи.

Можете да започнете от Шондорф. Там има и добри ресторантчета, в които да подкрепите сили.

Оттам ви очаква истинско приключение. То ще започне с поляните покрай езерото, на които ще ви се прииска да си полегнете и просто да съзерцавате кристалното синьо небе. А когато имате нужда от разхлада – само скачате във водата.

Като ви доскучее пак на колелото. А следващата отсечка ще ви бъде сенчеста и прохладна – през гората. Пътеките са толкова тесни, че на моменти ще се чувствате като в състезание за екстремно колоездене. Това е само за да не забравите колко динамичен е Животът.

И когато се поуморете от това да внимавате дали няма да се сблъскате с колоездача, идващ срещу вас, ще напуснете дебрите на гората. Там като слънце ще блеснат жълтите поля.

И преди да сте разбрали ще се озовете до едно от най-красивите места на Амерзее – Диесен. А километражът ще ви отчете, че вече сте изминали 13-14 км – ей, така в сън – прекрасен летен сън!

авторска рубрика: Димитрина Пандурова

за още теми и истории може да последвате страницата във ФБ – Германия отблизо

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here