Home Анализи Три европейски държави са най-добрите за отглеждане на деца

Три европейски държави са най-добрите за отглеждане на деца

251
0
SHARE

Безопасност, равенство между половете, зелен живот, закони за семейството и правата на човека,

това са критериите, по които се провежда класацията.

Като контра на непрекъснатите проблеми, които български семейства имат с властите в северната страна Норвегия все пак се подрежда в челната тройка на класацията на най-добрите държави за отглеждане на деца

https://info-portalbg.com/%d0%bd%d0%be%d1%80%d0%b2%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d1%8f-%d0%b1%d0%b5-%d0%be%d1%81%d1%8a%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b2-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b1%d1%83%d1%80%d0%b3-%d0%b7%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%bd/

Коя държава има най-добри условия за отглеждане на дете?

Съединените щати заемат първото място в образованието в доклада на Best Countries Report, който се прави за пета година от U.S. News & World Report и Wharton School на Университета в Пенсилвания.

В глобалното изследване, включващо всички показатели, те са едва на 18-та позиция. Отглеждането на деца е само една от няколко категории, обхванати в проучването, съобщава CNN.

Преди тях са редица страни в Европа, Канада и Австралия. 

В първата тройка са Дания, Швеция и Норвегия.

Причината – тези страни имат щедър отпуск по майчинство и бащинство , предлагат безплатно предучилищно образование и имат добри общи системи за обществено образование.

Една област, където САЩ изостават доста, е в показателя за безопасност, отбелязват експертите като изтъкват, че по този критерий САЩ всъщност се нареждат на 32-ра позиция. 

Канада заема четвърта позиция. След нея се подреждат Холандия, Финландия, Швейцария, Нова Зеландия, Австралия и Австрия. 

Обединеното кралство е на 11-то място.

Докладът за най-добрите държави оценява общо 73 държави по 65 различни показатели. За целта той изследва над 20 000 души в Америка, Азия, Европа, Близкия Изток и Африка.

За четвърта поредна година Швейцария е най-добрата страна за живеене, следвана от Канада, Япония, Германия, Австралия и Обединеното кралство. 
САЩ попадат на седмо място, което е по-добро класиране от миналата година. България е чак на 58-о място.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here