Home Германия отблизо Баварски пътешественик – Оберстдорф

Баварски пътешественик – Оберстдорф

637
6
SHARE

Кое е най-доброто място за ски в Германия – Оберстдорф!

Ако обичате да се спускате с бърза скорост и дори искате да опитате нещо ново, като например скиполет, то мястото е само едно – Оберстдорф.

Есента тихичко дойде. Лятото елегантно се отдръпна, за да му отстъпи своето място, показвайки се все пак срамежливо и загадъчно.

Скоро, там някъде из величествените планини, небето ще посипе първите снежинки, които ще позволят да се появи и зимната магия. Природата е съвършена и всички сезони са божествени. Едва ли има някой, който да каже, че не харесва бялата снежна и чиста приказност на Алпийските върхове.

Диви пътеки, по които да се разхождате, а снегът да скърца под краката ви, снежни гори, под които слънчевите лъчи напират, превръщайки снега да блести като най-скъпите диаманти. Едно такова място, където може да се преживее снежно-бялата магичност, е Оберстдорф.

За запалените скиори, сноубордисти и въобще почитатели на зимните спортове това име е повече от популярно.

Оберстдорф е едно от малкото места в света, където могат да се провеждят състезания по ски полети.

130 км. писти, над 200 км. пешеходни и колоездачни пътеки, модерни съоръжения, забавни атракции и слънчеви тераси с топ-гледки към всички алпийски красоти от декември до април – мнозина избират немското селище заради перфектната ски-почивка. И всеки, който вече е преживял казва, че зимната ваканция в Оберстдорф е като сбъдната „бяла мечта“.

Местата, които могат да се обходят са толкова много, че походите биха могли да се плануват за дни напред.  Специално изградената система за маршрути дава точна представа както за степента на трудност, така и за разстоянието и продължителността на излета. А ако се уморите от дългите разходки, може да се качите на лифта и да стигнете върха.

Стресът, бързината в ежедневието ще останат минало в Оберстдорф, което заедно с Клайнвалсертал е най-голямата туристическа и планинска спортна зона на северния край на Алпите.

През пролетта тук, под отстъпващия сняг, се откриват тучни и буйни планински ливади, а катерачите са изкушени от заобикалящите ги върхове на Grasbergen, Mädelegabel, Trettach, Höfats или Schneck.

Mädelegabel
Schneck
Höfats
Trettachspitze

foto: Daniel Kopp – WordPress.com Alpine Wanderpfa.de Deine Berge

Върхове, извисяващи се на около 2700 метра, които природното длето и времето са издялали и назъбили в нетипични и понякога дори неествествени форми. Дълги планински масиви, дълбоки гори, скални феномени – всичко това превръща мястото в един от най-големите природни резервати.

До Оберстдорф може да се стигне с три планински линии, а градчето е готово да посрещне любителите на зимните приключения в седем планински хижи. Всъщност зад умалителното „градче“ се крие курортна зона със сериозни предизвикателства за практикуващите зимни спортове. Модерният център за фигурно пързаляне е едно от местата, с които Оберстдорф се гордее много. Там се провеждат множество международни турнири по фигурно пързаляне, а наред с това тук се намират и шест ски училища. Освен за напреднали, които могат да се спускат по 21 писти, има съоръжения подходящи и за начинаещи – цели 14 писти са подходящи за кандидат-скиорите. Ски-зоните са с надморска височина от 2220 до 830 м., а до всяка една се стига и благодарение на 26-те лифта.

За сноубордистите има няколко парка, както и необработени склонове.

А всички, които обичат историята могат да разгледат и Историческия музей, който се намира в града, разказващ за историята на региона и местните занаяти, развитието на алпинизма и зимния туризъм. Със сигурност има какво да се научи, тъй като Оберстдорф съществува от 1141 година – поне оттогава датират първите сведения.

Зимни спортове

В Оберстдорф ежегодно се провежда състезание по ски скокове от Турнира на четирите шанци. Градът е домакин на световните първенства по ски северни дисциплини през 1987 и през 2005 г., както и на Световното първенство по ски полети, което се състоя точно преди 10 години.

Освен това тук са изградени съоръжения за ски бягане, кърлинг, ски свободен стил и шорттрек.

авторски снимки и текст: Димитрина Пандурова

заглавно фото: sf.funcheap.com

Най-дългият замък в света – запознайте се!

Добре дошли в страната на рисуваните къщи

Тропическото бижу на Германия – остров Майнау

Да ви представим – Линдау – един от най-красивите пристанищни градове

Октоберфест – нещо повече от празник на бирата

6 COMMENTS

  1. Клагенфурт – австрийска приказка със словенски привкус | Info-PortalBG

    […] Ски в Германия – кое е най-доброто място? […]

  2. Четири дни в Австрия и Бавария 2 – поредица | Info-PortalBG

    […] Ски в Германия – кое е най-доброто място? […]

  3. […] Ски в Германия – кое е най-доброто място? […]

  4. Доломитите – италианското очарование на севера | Info-PortalBG

    […] Ски в Германия – кое е най-доброто място? […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here