Home Германия отблизо Карнавал, Венеция? Не! Schäbisch Hall

Карнавал, Венеция? Не! Schäbisch Hall

86
0
SHARE

Февруари – време е за карнавал! Мястото е: Швебиш хал

Влязохме във февруари – месецът на карнавалите по цял свят.

По традиция по това време се провеждат най-известният кукерски карнавал в Перник, а и цялата страна бива огласавени от звънците на чановете, които гонят злите сили. Сега повече отвсякога имаме нуждата точно от тези суеверия, които обаче да докажат своята сила, прогонвайки всичко мръсно и нечисто… от душите, от мислите…

Тази година обаче градовете ще останат пусти. Няма да го има карнавалът във Венеция, който има 10-вековна история.

Няма да се състои карнавалът в Ница, нито пък ще имаме лимонени фигури в Ментон… Ами карнавалът в Кьолн, или пък този в Базел, Швейцаря…

И понеже не можем на живо да преживеем тази емоция нека пак да си припомним колко хубаво беше. И да се помолим отново да Бъде!

Пригответе си маската, а аз ще ви водя в един малко познат, но много пищен карнавал.

Карнаалът е създаден като реплика на венецианския, който  има вековни традиции и история. Създаден е по подобие на този във Венеция. Провежда се вече 33 години в Швебиш Хал, осем дни преди т.нар. „розов понеделник“.

Местните хора обличат красивите и изискани костюми, които самите те са изработили, за да ги представят пред стотиците посетители.

А най-хубавото е, че карнавалът е непринуден и лишен от всякакви търговски и комерсиални хруки.

Самото градче пък е запазено в автентична архитектура, разположено е в долината на река Кохер, на около 60 км. от Щутгарт.

Карнавалът в Швебиш Хал беше плануван за 7 февруари. За жалост е отложен, но нека заедно се потопим поне за малко в тази невероятна феерична атмосфера!

авторска рубрика: Димитрина Пандурова

За още интересни места в Германия, последвайте страницата във Фейсбук: Германия отблизо

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here