Home Анализи До кога ще се лъжем, че не ни лъжат?

До кога ще се лъжем, че не ни лъжат?

146
0
SHARE

Не ви ли омръзна да броим трупове и терористични атентати?

Забелязвате ли, че вече някак си става нормално: убити хора от терористи, после цветя, пълни площади… и… следващата точка… следващият…
Всяка една терористична организация може да съществува само ако ѝ е позволено от разузнаването на поне една държава. Това значи – има подкрепата на поне една държава. А всяка една държава съществува само, когато поне един корпоративен елит има полза от това. Факт.

Защо се броят обаче само жертвите в Европа? Защо никой не плаче и не прави концерти за обезглавените хиляди християни от ислямска държава? Или за избитите от снайперисти на площада египтяни, които пожелаха те да си изберат свои управници? Или за избитите от Ердоган? Или за онези преследвани и убивани хора в Дарфур, които много удобно вече не са в новините? Списъкът ще е много дълъг, ако продължим…

Много интересен факт: изведнъж всички шейхове и принцове от Арабския Полуостров за две нощи станаха борци срещу тероризма и Катар стана изкупителната жертва. Не че Катар не подкрепя Хамас.

И вместо да се ронят холивудски сълзи затова, че Тръмп не е подписал поредната безпредметна листовка за спасение на света, трябваше всички тези наскачали и извадени „от нафталина“, като Шварценегер и Гор особи, да се опълчат срещу това, че САЩ продава за $ 350 милиарда оръжия на най-големия поддръжник на тероризма в света – Саудитска Арабия. А по пътя на логиката какъв е този, който продава оръжия на терористи? Не е ли и той с кръв по ръцете си?

Нека да спрем да се лъжем, че това до нас няма да стигне, че като снишим глави и си мислим за ваканцията или барбекюто през уикенда, всичко ще се е оправило в понеделник.

В момента САЩ и Русия използват араби, израилтяни и перси да решат териториалните си претенции. Само да не забравяме, че по същия начин са подходили и византийците в междуособиците си през 12 век., използвайки турците като „средство“. Резултатът ни е известен. Ако така продължават „великите“, пророчествата за Великия Халифат, ще станат реалност може би в нашия живот.

Всяка една от великите сили продава оръжие и има полза от войната. Всяка. Крайно време е да си спомнят „великите“ поговорката „Който носи нож, от нож умира.“ Или модерния вариант „Който продава оръжие, от оръжие умира.“

П.С. Не знам за вас, но аз скоро започвам да уча нов език на бъдещето. Въпросът е дали фарси или арабски…

 

Автор: Атанас Тетиков

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here