SHARE

„Искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна!“ (Ев. Йоан 16, 24). 

Когато в началото на тази година Българската православна църковна община апелира към всички християни да помогнат да имат свой собствен храм едва ли някой е очаквал, че 9 месеца по-късно това ще бъде реалност.

Скъпи братя и сестри,
колко би било хубаво и ние българите да имаме свой храм в Щутгарт, както нашите сънародници в други големи европейски градове като Мюнхен, Берлин, Рим, Париж или като нашите православни братя и сестри сърби, румънци, гърци, руснаци…

Храмът е туптящото сърце на всяка православна християнска общност, независимо от националната принадлежност на вярващите. Особено на големи празници често се случва да дойде някой сънародник за първи път на службите ни в сръбския или руския храм и да възкликне: „А ние българите нямаме ли си наша църква в Щутгарт?“ 

Българската православна църковна община в Щутгарт получи храм от Римокатолическата общност. Първото богослужение бе тази неделя.

Следващата света литургия ще бъде на 19 ноември от 10 часа, а час по-рано ще има утринна служба.

На 21 ноември, когато се почита Въведение Богородично и е денят на християнската младеж и семейство, храмът в Щутгарт ще работи през целия ден.

фото: https://www.facebook.com/OrthodoxieInStuttgart/photos/gm.125091764830261/1715012335176236/?type=3&theater

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here