Home Германия отблизо Новата Пинакотека в Мюнхен затваря за 6 години

Новата Пинакотека в Мюнхен затваря за 6 години

627
1
SHARE

фото: deAcademic

От днес до 2025 година ще продължи ремонтът и санирането на един от най-известните музеи в баварската столица.

И днес включително посетителите могат да го разгледат безплатно. През последните две седмици влизането в музея беше без вход. Новата Пинакотека е дом на една от най-впечатляващите колекции на Бавария, която включва творби на художници като Винсент ван Гог, Густав Климт, Каспар Давид Фридрих.

Все още не са ясни разходите за строителния проект. Предстои през 2019 г. местният парламент да вземе решение за рамката на финансирането.

Всички почитатели на изкуството обаче няма да бъдат разочаровани, защото някои от най-важните произведения, основно от 19-ти век, ще бъдат показани в едно крило на старата Пинакотека. По-късно ще има изложби с тях и в други музеи на Баварската държавна художествена колекция.

Музеят Neue Pinakothek е открит през 1981 г. по плана на архитект Александър фон Бранка. Сградата е вече със сериозни щети, като например при силен дъжд водата капе през покрива. Дори технологията за вентилация или климатизация е остаряла. В допълнение, стените са замърсени с вредни вещества като азбест, беше констатацията на Държавната служба за строителство в Мюнхен.


фото и източник: /www.muenchen.de/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here