Home Германия отблизо Бяла зимна кралска прегръдка – Алпите

Бяла зимна кралска прегръдка – Алпите

432
0
SHARE

Има места, които зимата не просто ги обича, а направо ги обожава

Снежно-алпийска-кралска прегръдка от баварските замъци

Алпите – така величествени и достолепни, достигащи и раздиращи небето, пресичащи цели осем държави – Словения, Франция, Германия, Италия, Австрия, Швейцария, Лихтенщайн и Монако.

Ако обичате планините, то няма начин да не обичате и пухкавиятсняг, който пада през зимата. Ако пък досега зимата не ви е била любимият сезон, то Алпите със сигурност ще преобърнат мнението ви.

Зимата е един от най-добрите сезони за посещение на величествените баварски замъци. Разходката в тези ширини може да започне от най-големия манастир в региона – Етал.

Следващат точка от маршрута е дворецът Линдерхоф – в сърцето на планината, заобиколен от величествени скали и иглолистни гори. Мястото за изграждането му е избрано съвсем съзнателно от Лудвиг Втори Баварски. Още за него можете да прочетете тук: Кой е „Принцът от приказките“ и какво му дължи Бавария?

45 минути е разстоянието от Линдерхоф до Хоешвангау – замъкът в подножието на Нойшванщайн, който е далеч по-богат на история, но не толкова известен, като неговия „млад“ брат, имал успеха да се превърне в световен символ, благодарение на филмовата компания.

Нойшванщайн (в превод лебедовият замък на скалите) е наистина удивително поразителен. За жалост е забранено да се снима, както впрочем и на другите места.

Алпите са великолепни през всеки един сезон до степен, в която понякога изпитвам страхопочитание от силата и магнетизма им.

авторска рубрика: Димитрина Пандурова

Още в Култура и туризъм:

На лов за приключения в Лондон

На лов за приключения в Лондон – Нотинг Хил

Лондонски роман(с)

По следите на романтичния път – поредица, I част

По следите на романтичния път – поредица, II част

По следите на романтичния път – поредица, III част

Зимен уикенд в Шафхаузен и Люцерн

Лихтенщайн

Миниатюрната монархия Лихтенщайн

Белгия

От студ умри, в диамантената столица иди

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here