Home Новини Още превантивни мерки в Бавария

Още превантивни мерки в Бавария

350
0
SHARE

Забранява се посещението в домове за възрастни хора

Наредбата важи и за всички болници и заведения за инвалиди. Посещенията там ще бъдат ограничени до „един посетител на ден, един час на пациент“. Например забраната за посещения не се прилага за родителите, когато детето им се лекува в клиника, или за близките на пациент, който умира.

По-възрастното население сега трябва да бъде защитено. Следователно грижите за деца, на които вече не е позволено да ходят в училища или детски центрове от понеделник, не трябва да се организират с бабите и дядовците.

Според идеите на правителството също не трябва да има събитие, което да привлече повече от 100 посетители – „за следващите няколко седмици“.

Това не е забрана; въпреки това местната власт иска подобни събития да бъдат докладвани на градовете и общините и да бъдат обсъждани с властите.

Като цяло баварският парламент не иска да затваря гастрономически заведения, макар премиерът да смята, че много ресторанти или барове може да се затворят временно поради липса на клиенти. Местните избори в неделя трябва да се проведат по план.

Големите служби се отменят, тържествата се отлагать Евангелският държавен синод също няма да се провежда.

Затворени са за 5 седмици всички училища и детски градини в провинцията, заради разпрострнението на коронавирус.

В Бавария вече е регистриран и първият починал – 80 годишен мъж от Вюрцбург. Към момента са потвърдени 500 случая, а така южната провинция заедно със Северен Рейн-Вестфалия и Баден-Вюртемберг са сред най-тежко засегнатите провинции от пандемията.

Все още не е ясно ще се организира ли спешна грижа за деца за родители от сферата на здравеопазването като лекари, медицински сестри, които няма да отидат на работа. Експертите се опасяват, че това би могло да постави допълнително напрежение за здравната система.

Баварските университети за приложни науки трябва да отложат началото на семестъра с пет седмици и че държавните театри и културни институции също ще преустановят дейността си до след Великденските празници, т.е. до 19 април. Университетите също трябва да отменят ваканционните си курсове – в момента няма лекционен период, летен семестър традиционно започва едва в средата на април.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here