Home Консулт Оцеляване по време на карантина

Оцеляване по време на карантина

79
0
SHARE

ПСИХОЛОГЪТ препоръчва:

Психичната хигиена е не по-малко важна от миенето на ръцете и маската на лицето. Стресът отслабва имунната система, и дава път като магистрала за всеки вирус в тялото ни. Страхът е най-страшният вирус. Борбата с него е лична отговорност за психичното здраве. Предлагам няколко много прости неща:

1. Спрете да гледате новини! Вече знаете какви са предпазните мерки, спазвайте ги и толкова! Бъдете дисциплинирани, но не паникьосани. Информация за движение на вируса, статистики, черни хроники и черни прогнози не са ви нужни! Те само увеличават стреса, вкарват ви в черни мисли, като в черна дупка. За вируса не знам, но хипохондрията пъпли навсякъде, добре подхранвана от информационния поток.
2.Изключете телевизора, включете музика! Му-зи-ка, вашата любима музика. Музиката е енергия, позитивна енергия, позитивна емоция, дава сила, път, надежда, вяра… Да бъде музика!
3. Включете здравия разум! Човек е адаптивна система, това е инстинктът ни за самосъхранение. Ще преболедуваме и този вирус. Досега през телата ни са преминали стотици, хиляди бактерии и вируси и сме оцелели. Животът продължава!

Вярвайте!

автор: Събка Дякова-Чехович – психолог и писател, Пловдив

https://www.harmonia-center.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here