Home Българските места Ново консулство в Барселона

Ново консулство в Барселона

96
0
SHARE

Цветелин Цолов ще бъде генерален консул на България

Досега той ръководеше консулството във Валенсия и се ползва с уважението на българската общност там. Министерството на външните работи го мести в Барселона, за да освободи мястото на скандално известния Пламен Георгиев, който беше председател на антикорупционната комисия. Още преди да стъпи в длъжност започна и петиция срещу неговото назначение. Всичко по темата: http://и реакцията не закъсня

Според данни на вицепремиера Екатерина Захариева в консулския окръг на Барселона живеят близо 16 000 българи, а по неофициални данни може би дори два пъти повече. Разкриването на тази мисия според нея ще спести както времеви, така и финансови неудобства на българската общност, на която няма да се налага да пътува до Валенсия или Мадрид за определен вид административна услуга – например нов паспорт или преиздаване на лична карта.

По данни на външно министерство се увеличава и туристическият поток от България към тази част на Испания – с почти 80 на сто за четири години. Наред с това ¼ от стокообмена ни с Испания е с фирми, чието седалище е в Каталуния.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here