Home Новини ЕКСПЛОЗИВИТЕ В МАНЧЕСТЪР СА СЪЩИТЕ КАТО ТЕЗИ В ПАРИЖ, БРЮКСЕЛ И ЛОНДОН

ЕКСПЛОЗИВИТЕ В МАНЧЕСТЪР СА СЪЩИТЕ КАТО ТЕЗИ В ПАРИЖ, БРЮКСЕЛ И ЛОНДОН

381
1
SHARE

Използваните взривни вещества при последната атака в Манчестър, при която загинаха 22 души, са същите като тези, които са използвани при нападенията в Париж през ноември 2015 г. и в Брюксел през март 2016 г. съобщава днес в. Гардиън, позовавайки се на високопоставен американски конгресмен. Същият експлозив е бил използван и при атентата в Лондон през 2005 година.

Бомбата в Манчестър е „класическо взривно устройство, което се употребява от терористи“, са думите на републиканеца от Тексас Майк Маккол, който е и председател на Комисията за вътрешна сигурност към Камарата на представителите. По думите му този, който е направил тази бомба вероятно е бил обучен в чужбина, съдейки по нивото на прецизност.

Да припомним, че Ислямска държава пое отговорност за атаката в Манчестър, при коята бяха ранени над 60 души, а сред жертвите е и 8 годишно момиченце. То е било на концерт с майка си и сестра си.

8-годишната Софи, която загина

Атентатът бе извършен точно преди седмица – на 23 май, по време на концерт на американската поп-певица Ариана в Манчестър арена.

1 COMMENT

  1. Момиченцето се казва Сафи, не Софи. Ранените са над 120 и атенатът беше извършен на 22 май, не 23. Може ли толкова некадърни журналисти да има, поне за основното си проверете фактите. Как да вярва човек за каквато и да е информация от български медии…. Малоумен сайт!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here