Home Новини Часове преди вота в Германия

Часове преди вота в Германия

69
0
SHARE

Октоберфест тече с пълна сила и на никой и през ум не му минава да забранява алкохола. За разлика от България, където 24 преди изборите влиза забрана за продажба, както и гласоподавателят е удостен с т.нар. „ден за размисъл“, когато на практика той няма над какво да размишлява.

В навечерието на утрешните избори двамата основни претенденти за поста – кандидатът на демократите Ангела Меркел и социалистът Мартин Шулц призоваха всички да гласуват срещу крайнодесните популисти. Впрочем според социологическите проучвания в Бундестага вероятно ще влезе нова партия и това е „Алтернатива за Германия“. Според Ангела Меркел ако това се случи за първи път от 1945 г. насам „гробокопачите на демокрацията ще влязат в парламента“.

Наред с това последните проучвания сочат, че 1/3 от германците все още не са решили за кого да гласуват и то само ден преди изборите на 24 септември.

Право на глас утре имат 6 млн. германци, които са с мигрантски произход, а в процентно отношение това прави 10 % от гласоподавателите.

фото: Bundestagswahl 2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here