Home Култура и Туризъм Хвалебствия и препоръки за България в британската преса

Хвалебствия и препоръки за България в британската преса

38
0
SHARE

В своя статия от 18 април тази година в. Телеграф изтъква 19 причини, поради които си заслужава да се види нашата страна. В материала Несебър е наречен „Перлата на Черно море“, под егидата на Юнеско, но се посочва още че страната има невероятна плажна ивица дълга почти 380 км. с чудесни крайбрежни градчета.
За жалост на първо място обаче изданието посочва, че България е една от най-евтините дестинации в Европа, в която вечеря три ястия и бутилка вино струват малко под 20 паунда.
Сред другите предимства, които се изтъкват в статията са Рила и езерата, връх Мусала, парк Пирин, както и ски-курорта Банско. Телеграф отделя внимание и на манастирите, и удивителните катедрали. За пример е посочена Св. Александър Невски – втората най-голяма на Балканите, която събира 10 хиляди души.
Друга интересна част от България, според британските журналисти, са реликвите от комунизма – бившият Партиен дом, Паметникът на Бузлуджа и сградите в сталинистка архитектура.
Древното минало с античните римски амфитеатри в Пловдив са още един акцент в статията на британския вестник.
Сред атракциите са посочени още Белоградчишките скали и Деветашката пещера, а сред препоръчителните обекти са и турове за наблюдение на мечки.
Извън природните и исторически забележителности се отделя специално внимание на здравословната и вкусна кухня като кюфте, гювеч, погача и прясна риба и се препоръчва „огнената“ напитка, направена от ферментирала гроздова или сливова мъст – ракията. Телеграф предупреждава своите читатели, че домашно приготвена тя може да достигне 80 градуса.
На последно място британският вестник отбелязва, че в България има отлична 4G връзка – нещо, с което могат да се похвалят малко държави в Европа.
http://www.telegraph.co.uk/…/art…/reasons-to-visit-bulgaria/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here