Home Новини Федералната полиция затяга контрола на германските летища

Федералната полиция затяга контрола на германските летища

219
0
SHARE
Основна тема и днес в германските издания е повишените мерки за сигурност по летищата в Щутгарт, Фридрисхафен, Карлсруе и Манхайм. На тези места патрулира въоръжена полиция. Предупрежденията за евентуална планирана атака дойдоха от Мароко и Париж и засягат немско-френската гранична зона. Полицията търси четирима заподозрени. Поне един от тях се смята, че  принадлежи към радикална ислямска групировка, съобщава ДПА. 
Да припомним, че по-рано двама от заподозрените са заловени да шпионират най-голямото летище във Франция - Шарл дьо Гол. По-късно те са били арестувани, а автомобилът, с който са пътували е бил мерцедес с германски регистрационни номера. Шофьорът е 48 годишен мъж и е в т.нар. списък на властите с потенциално опасни лица.
Все още не е ясно колко дълго ще продължат мерките. Полетите обаче се движат нормално. 
От полицията коментираха, че мерките са изцяло предпазни и че бдителността е повишена, заради скорошната атака в Страсбург, при която загинаха пет души.
Същевременно в немските медии някои издания отделят внимание и на предупреждението от Интерпол за нова терористична вълна. Според генералния секретар на Интерпол Юрген Фонд, много страни по света могат да се сблъскат с втора вълна на ислямистки терор. Причината е, че много осъдени поддръжници на тероризма са само с кратки затворнически присъди, защото не са били осъждани за конкретна атака. 
фото и източник: https://www.t-online.de/nachrichten/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here