Home Култура и Туризъм Търсят се детски писатели

Търсят се детски писатели

51
0
SHARE

Имате талантливо дете, което обича да фантазира или да пише? Сега можете да „проверите“ неговите писателски дарби. По повод Световния ден на книгата от днес до 24 май ще продължи конкурсът „Дъбови листа“, който търси да издаде в книжка най-добрите приказки, написани от деца. Тематиката е без ограничение – от истории за животни, принцеси, феи, динозаври, до извънземни… и каквото още „изобрети“ вашият малък писател. Освен фантазията разбира се не бива да се подценява и забравя добрата писмена култура. Изданието ще бъде придружено и от илюстрация, които отново ще бъдат от деца. Ето и още от условията:
– Възраст – до 18 години
– Изпратете 3 текста, които да бъдат максимум две стандартни машинописни страници
– dabovilista@gmail.com
Организатор на конкурса е Нуша Роянова, собственик на школа за рисуване. Пред в. Дневник тя споделя и наблюденията си от провелия се наскоро Международен панаир на детската книга в Болоня. По нейни наблюдения издателствата, които са участвали са били за да продават права. Единствено българските им колеги се интересуват от купуване. А това поставя въпроса защо български автори да не се предлагат за превод на други езици.
Повече от 10 години днешният 23 април се отбелязва по света като празник на книгата. Датата е избрана неслучайно – тогава са родени или починали писатели като Уилям Шекспир, Мигел де Сервантес и Владимир Набоков. Идеята е вдъхновена и от почти 100-годишната каталунска традиция, където пък на днешния ден се подарява книга!
Честит празник, уважаеми читатели!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here