Home Новини С пощенска марка ще привличаме туристи

С пощенска марка ще привличаме туристи

102
0
SHARE

Едни от най-разпознаваемите символи на българската история – Казанлъшката гробница и Рилският манастир са изобразени на пощенска марка. Според заместник-министъра на транспорта Димитър Геновски с това се цели да се покаже богатството на българската история от Античността и Средновековието и да се привлекат хора от цял свят, които да видят на живо видят образците на нашата култура и архитектура.

Зам.-министъра се надява също пощенската марка да обиколи колекциите на филателистите по света и да краси писмата, които българите изпращат в чужбина.

Художник на марките е Татяна Узунова, а темата е „2017 Международна година на устойчивия туризъм за развитие“.

Това е годината, която раздели отново обществеността на две – една, която подкрепя акциите за „тишина“ по морето и друга, която смята, че министърът, дръзнал да ги направи е „смазал“ сектора.

Да припомним, че ръстът на туристи в началото на сезона тази година бе едва 6 %. Община Балчик отчита завишен интерес от 20 на 100 повече посетители.

Същевременно се регистрира сериозен ръст – 40%, на туристите по културно-историческите паметници. Маршрутът е изработен от ресорното министерство и се нарича „Морските крепости на България“.

фото: news.bg

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here