Home Новини Стрелба в холандския град Утрехт – обновена

Стрелба в холандския град Утрехт – обновена

154
0
SHARE

Жертвите са трима, девет бяха ранени

За нападението е арестуван турски гражданин, съобщи обществената телевизия в Нидерландия. Това е 37-годишният Гьокмен Танис, който е познат не само на полицията, но и е съден няколко пъти. Негови близки коментираха, че е много вероятно семейни мотиви да са в основата на стрелбата. Мъжът е задържан в стария град на Утрехт. След залавянето най-високото ниво на терористична заплаха в града бе намалено.

Разследването продължава.

Ето и известните от по-рано през деня.

Според полицията инцидентът се е случил в западната част на града около 10:45 часа. Стрелбата е открита от мъж в трамвай. Засега се разследва терористичен мотив, извършен от повече от едно лице, заяви ръководителят на полицията за борба с тероризма Питер-Яап Алберсберг. Трамвайната спирка и площадът, на който се разиграва нападението, са отцепени от полицията. Предположенията са, че основният извършител е избягал с червена кола.

Полицията е посъветвала да бъдат затворени вратите на училищата в града, както и университетът. Освен това след консултацията с полицията е взето решение да се затвори и най-голямата джамия в града. Като превантивна мярка от полицията призовават хората да си останат в къщите. В сградата на правителството в Хага са засилени мерките за сигурност, съобщават местните медии.

информация: https://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2019-03/niederlande-utrecht-schuesse-strassenbahn-verletzte

фото: Stuttgarter Zeitung


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here