Home Работа в Европа Стипендии за магистратура в чужбина

Стипендии за магистратура в чужбина

123
0
SHARE

СТИПЕНДИИ ЗА МАГИСТРАТУРА В ЧУЖБИНА
Сдружение „Тук-там“ набира кандидати за три стипендии всяка от по 10 хиляди лева за българи, които искат да следват магистратура в чужбина. Голямото условие е те да се върнат след това в България. Документи се набират до 24-ти май, като средствата са осигурени от фонд „Иди, учи и се върни“. През тази година това е вторият случай, в който се осигуряват стипендии. Средствата са събрани чрез кампанията „Сговорна дружина носи опит от чужбина“ от индивидуални и копрпоративни дарения от 116 души. Наред с финансирането от сдружението също ще оказват подкрепа на бъдещите магистри като им осигурят контактите на организацията с млади професионалисти с опит или образование зад граница.
За втора година посолството на САЩ в България също участва като дарител в кампанията. Миналата година проектът е подкрепил трима стипендианти, които почти приключват следването на магистратури в Харвард, Кеймбрдиж и Марбург.
Условията, на които трябва да отговарят кандидатите са:
– Българско гражданство
– Бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2012 и 31 юли 2017
– Документ за владеене на чужд език (В2 или по-високо) на езика, на който ще се провежда обучението
– Също така може да се предостави и потвърждение за прием в университет към 31 юли тази година;
С предимство ще се ползват кандидатите, които до момента са учили само в България и стипендията е изключително важна за тях.
Одобрените на първи тур ще трябва да запишат видео, в което да разкажат за мястото и бъдещето си в България. След този кръг ще получат покана за интервю.
Тримата стипендианти ще бъдат избрани от вътрешни и външни оценители, и ще бъдат ясни на 29 юни.
Успех на всички кандидат-магистри!
https://tuk-tam.bg/projects/fund/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here