Home Новини Срещу нелегални мигранти – поредната реакция на Австрия

Срещу нелегални мигранти – поредната реакция на Австрия

198
0
SHARE

70 Войници ще подпомагат полицията при следенето на мигранти край югозападната част на границата с Италия. В момента 30-километровата зона се охранява от патрули. Според австрийските власти не става въпрос за по-строг граничен контрол, нито пък за танкове на един от най-натоварените контролно-пропускателни пунктове – прохода Бренер. Положението в района е стабилно, но се наблюдава рязко увеличение на броя на мигрантите, които от Италия използват товарни влакове за да влязат в Австрия.

Италия се оказва основното място, от което стотици африкански мигранти пристигат в Европа. От началото на годината са регистрирани 85 хиляди души. Причината за това е, че останалите й съседи са затворили границите си.

В началото на юни италианските власти обявиха, че ще блокират лодките и няма да допускат повече бежанци. Малко по-късно се състоя и международна конференция по миграцията в Рим, на която стана ясно, че Германия ще увеличи броя на мигрантите, които ще приема от Италия от 500 на 750 души и ще изпрати и 1 млн. евро допълнителна помощ за справянето с бежанската криза.

фото: http://www.deutschlandfunk.de

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here